Nagrada ‘Simply the best’ za uspješnu realizaciju izložbe “COVID-19 i kuga – sadašnjost u prošlosti”

hazu-dubrovnik-2Dubrovačka baština d.o.o. dobila je nagradu ‘Simply the best’ u kategoriji Novi projekti u turizmu za uspješnu realizaciju izložbe “COVID-19 i kuga – sadašnjost u prošlosti”.

Podsjećamo, riječ je o izložbi koja je u rujnu 2020. godine otvorena u dubrovačkim Lazaretima, kao prvi zajednički projekt realiziran u suradnji Grada Dubrovnika, Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku i Dubrovačke baštine d.o.o., a koja pokazuje kako je Dubrovačka Republika svojim racionalnim i znanstveno utemeljenim mjerama te discipliniranim pristupom u prevenciji zaraznih bolesti uspješno balansirala između zaštite pučanstva od kuge i ekonomskog opstanka.

Dubrovačka baština d.o.o. iznimno je ponosna na ovo vrijedno priznanje, koje je stiglo kao nagrada za uloženi trud i rad u pripremi i postavljanju izložbe “COVID-19 i kuga – sadašnjost u prošlosti”, kako samih autorica Vesne Miović i Zrinke Lucianović, tako i svih djelatnika Dubrovačke baštine i Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku te svih ostalih aktera koji su sudjelovali u njenom nastanku.

Nagrada Simply the best godišnja je nagrada za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu, utemeljena 2009. godine, koju zajednički dodjeljuju UHPA – Udruga hrvatskih putničkih agencija i specijalizirani turistički magazin Way to Croatia. Ovogodišnjim dobitnicima nagrade će biti uručene na burzi PUT u Crikvenici 24. studenog 2021. godine.

https://dubrovacki.slobodnadalmacija.hr/dubrovnik/zupanija/dubrovnik/dubrovackoj-bastini-nagrada-simply-the-best-1104042